Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z boje se neutíká! IS krutě potrestal vlastní bojovníky

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Damašek - Islámský stát se brutálně pomstil vlastním bojovníkům. Teroristická organizace zaživa pohřbila až 45 islamistů, kteří utekli z boje proti vládním jednotkám prezidenta Bašára Asada.

Teroristé z Islámského státu jsou známí svou brutalitou, kterou ukazují i při popravách nevinných zajatců. Teď ale nejhorším možným způsobem zavraždili vlastní muže. Islamisty pohřbila extremistická organizace zaživa!

Muži údajně utekli z bojů proti armádě syrského prezidenta Bašára Asada, které zuřily u vesnice Bashir poblíž Kirkúru bohatého na ropu. "ISIS pohřbil své členy, kteří utekli z bojiště, do jednoho hrobu. Byli pohřbeni zaživa," uvedl pro Iraqi News zdroj, který si nepřál být jmenován.

Počet bojovníků, kteří byli popraveni, zůstává nejasný. Agentura ABNA informovala o 35 zavražděných militantech, podle portálu Iraqi News jich bylo 45. Vlastní členy pohřbil Islámský stát zaživa na okraji iráckého města Qayyarah.

Podobné popravy se podle arabských médií staly pro islamistickou skupinu běžné. Desítky bojovníků byli kvůli dezerci zastřeleni ve vesnici Al-Hadar. V dubnu zase nechali džihádisté své spolubojovníky pomalu zemřít chladem v obřích forenzních mrazácích.

Uvnitř organizace panuje strach a nízká morálka, útěky z boje jsou proto čím dál častější. Extremistické skupině dochází pracovní síly i finanční prostředky, jak postupně ztrácí dříve dobyté území. Zintenzivnily se totiž nálety i pozemní útoky protiteroristických spojeneckých jednotek.

Témata:  Islámský stát Sýrie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy