Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dav mladíků se rozběhl proti hraničnímu plotu, do španělské Ceuty se dostalo dalších asi 200 migrantů

uprchlíci, ilustrační fotografie
uprchlíci, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Madrid - Dalších 186 migrantů proniklo dnes časně ráno z Maroka přes hraniční přechod pro pěší do španělské severoafrické enklávy Ceuta.

Čtyři z nich museli být hospitalizováni kvůli zraněním, která při tom utrpěli. Zraněn byl i jeden zasahující příslušník pohraniční stráže, kterou náhlý průnik běžícího davu převážně mladých mužů překvapil. Španělský Červený kříž nabídl skupině uprchlíků humanitární pomoc.

Podobně velká skupina ze zemí subsaharské Afriky vzala útokem hraniční šestimetrový dvojitý plot s ostnatým drátem na vrcholu již před týdnem. Ale jen 60 z nich se podařilo překážky překonat. Incident z minulého úterý si vyžádal také více zraněných. Do městské nemocnice bylo převezeno 14 běženců, kteří utrpěli různá zranění od pohmožděnin a řezných ran až po zlomeniny.

Při zatím posledních hromadných nájezdech v únoru se hraniční bariéru v Ceutě podařilo překonat téměř tisícovce migrantů.

Podle agentury AP jsou pokusy o násilné překročení hraničního přechodu pro chodce neobvyklé, protože jsou obvykle přísně střeženy policií.

Témata:  uprchlíci Maroko Španělsko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy