Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Referendum o vystoupení Británie z EU se blíží. Má vláda plán do budoucnosti?

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Britská vláda se nevěnuje plánům na postup v případě, že voliči v červnovém referendu rozhodnou o odchodu Londýna z Evropské unie. Dnes to podle agentury Reuters v parlamentu prohlásil britský ministr financí George Osborne.

Varoval také, že britský parlament se v případě ukončení unijního členství bude celé roky zabývat jen odlukou zákonů od evropských směrnic. Rovněž řekl, že země bude po odchodu z EU vystavena možným krizím v platební bilanci a v bankovním sektoru.

"Můžeme čelit velmi těžké a obtížné situaci, kvůli které může kvůli možné krizi v platební bilanci zahraničního obchodu velmi výrazně zchudnout," řekl poslancům Osborne.

Guvernér britské centrální banky Bank of England (BoE) Mark Carney nedávno řekl, že již nynější pochybnosti o unijní budoucnosti Británie jsou zkouškou laskavosti cizinců, kteří financují vysoký účetní deficit.

Témata:  George Osborne Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy