Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Referendum o vystoupení Británie z EU se blíží. Má vláda plán do budoucnosti?

Vlajka Velké Británie
Vlajka Velké Británie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Londýn - Britská vláda se nevěnuje plánům na postup v případě, že voliči v červnovém referendu rozhodnou o odchodu Londýna z Evropské unie. Dnes to podle agentury Reuters v parlamentu prohlásil britský ministr financí George Osborne.

Varoval také, že britský parlament se v případě ukončení unijního členství bude celé roky zabývat jen odlukou zákonů od evropských směrnic. Rovněž řekl, že země bude po odchodu z EU vystavena možným krizím v platební bilanci a v bankovním sektoru.

"Můžeme čelit velmi těžké a obtížné situaci, kvůli které může kvůli možné krizi v platební bilanci zahraničního obchodu velmi výrazně zchudnout," řekl poslancům Osborne.

Guvernér britské centrální banky Bank of England (BoE) Mark Carney nedávno řekl, že již nynější pochybnosti o unijní budoucnosti Británie jsou zkouškou laskavosti cizinců, kteří financují vysoký účetní deficit.

Témata:  George Osborne Velká Británie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy