Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při nepokojích v Keni si od pátku zemřeli nejméně tři lidé

Při útoku na univerzitu v Keni zahynulo přinejmenším 15 lidí.
Při útoku na univerzitu v Keni zahynulo přinejmenším 15 lidí.
Foto: Profimedia **www.profimedia.cz**

Nairobi - Nepokoje v Keni pokračují i dnes. Od pátku si přitom vyžádaly nejméně tři mrtvé. Oznámila to dnes agentura Reuters.

 Protesty se rozhořely po oznámení, že v prezidentských volbách zvítězila současná hlava státu Uhuru Kenyatta. Opozice označila sčítání hlasů za zmanipulované, keňští pozorovatelé ale dnes uvedli, že výsledek je v pořádku.

"Jeden člověk zemřel a další čtyři zraněné jsme přijali do nemocnice," řekl agentuře AFP nemocniční zdroj ve městě Kisumu. Dalšího mrtvého ve městě Siaya potvrdil místní policista. Dva zraněné přijala také nemocnice v Nairobi.

V Nairobi také policie zastřelila během protestů jednu dívku. "Byla zasažena zbloudilou střelou, když stála na balkoně a policisté sporadicky stříleli," cituje agentura Reuters jednoho ze svědků. Protesty zasáhly i několik slumů kolem Nairobi.

Volební komise v pátek uvedla, že Kenyatta získal v úterním hlasování podporu 54,27 procenta voličů. Opoziční kandidát Raila Odinga si zajistil 44,74 procenta hlasů.

Témata:  Keňa

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy