Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž pykal 17 let za vraždu, kterou nespáchal, kde se stala chyba?

Vězení, ilustrační fotografie
Vězení, ilustrační fotografie
Foto: Scott Langley

Washington - Soud v USA zprostil viny muže odsouzeného na doživotí za vraždu šestnáctileté dívky. O jeho nevinně rozhodl test DNA. Ve vězení strávil podle portálu Daily Mail 17 let.

Soud v září 1999 odsoudil Malcolma Jabbara Bryanta na doživotí za vraždu šestnáctileté dívky Toni Bullockové, kterou měl spáchat 20. listopadu 1998.

Podle policie se tehdy Toni procházela se svou nejlepší kamarádkou po Harford Road v Baltimoru, když nějaký muž popadl, požadoval po ní peníze, vtáhnul jí do uličky a zde jí pobodal.

Bryant byl zatčen několik týdnů po vraždě. Usvědčil ho očitý svědek a vzorky krve, které se našly na tričku oběti. Ta měla podle obžaloby patřit vrahovi.

První náznak o tom, že je Bryant nevinný, se podle Daily Mail objevil v roce 2011, kdy byly testovány vzorky nalezené pod nehty oběti, které neodpovídaly DNA odsouzeného.

V říjnu 2015 otestoval soud také krvavé skvrny z trička oběti a porovnal je s DNA Bryanta. Ty také neodpovídaly. Proto jeho právníci požádali o obnovení procesu. Nakonec žalobci obvinění stáhli a Bryant byl po 17 letech propuštěn z vězení. Nyní je mu 42 let.

Státní zástupkyně Marilyn Mosby se Bryantovi omluvila a ujistila rodinu oběti: "Vaše dcera nebude zapomenuta."

Témata:  USA věznice vražda

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy