Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouz zemřel po potyčce s migranty na ubytovně u města Calais

Násilí
Násilí
Foto: Pixabay

Paříž - Na ubytovně pro sociálně slabé nedaleko Calais se strhla bitka, na následky bodného zranění zemřel 22letý Francouz. Dvě osoby jsou zraněné. Co bylo příčinou sporu, zatím není jasné.

Incident se odehrál už v pátek večer v sociální ubytovně ve městě Divion, asi 70 kilometrů jihovýchodně od přístavního města Calais. Podle listu La Voix du Nord se střetlo několik mladíků se třemi migranty ze Súdanu. Všichni žili ve stejné sociální ubytovně.

Mladý Francouz podlehl bodné ráně, která mířila přímo do srdce. Policie zadržela po rvačce čtyři osoby, z toho tři občany Súdánu.

K bitce mezi dvěma skupinami migrantů došlo už v červenci v průmyslové zóně u Calais. Zranění tehdy utrpělo 16 osob.

Poblíž Calais vzniklo rozsáhlé provizorní tábořiště zvané Džungle, kde žili lidé snažící se dostat přes Lamanšský průliv do Británie. Loni v říjnu nechali tábor úřady vyklidit.

Témata:  Francie uprchlíci násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy