Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Španělé identifikovali posledního mrtvého teroristu

Španělská policie
Španělská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Madrid - Ve Španělsku byly identifikovány pozůstatky druhé osoby, která zemřela ve městě Alcanar po explozi při výrobě výbušnin určených k teroristické akci. Při dvou útocích v Katalánsku minulý týden zemřelo 15 lidí.

Analýza DNA prokázala, že pozůstatky druhé osoby nalezené v troskách domu v Alcanaru patří Júsifu Aallaaovi. Ostatky prvního muže z trosek domu patřily Maročanovi Abdalbákímu Sátímu, který působil jako imám v městě Ripoll. Osm členů skupiny je po smrti a čtyři zbývající španělská policie zadržela.

V Alcanaru teroristé připravovali výbušniny pro větší útoky. Při manipulaci s nimi ale došlo minulý týden v noci na čtvrtek k explozi. Skupina tak přišla o materiál a zřejmě proto zaútočila hned následující den v Barceloně automobilem.

Podezřelí z členství v teroristické buňce v Katalánsku jsou i dva bratři Júsify Aallaa - Saíd a Muhammad. Saída zastřelila policie spolu s dalšími čtyřmi útočníky v pátek nad ránem ve městě Cambrils.

Auto, černé audi, bylo napsáno na Muhammada Aallau, který byl po útocích zadržen a na kterého soudce v úterý odmítl uvalit vazbu. Ve zbývajících třech případech podezřelí ve vazbě skončili.

Témata:  teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Španělsko policie Španělsko terorismus

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy