Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Druhý ze zadržených kvůli útokům v Katalánsku je na svobodě

Vlajka Španělska
Vlajka Španělska
Foto: Pixabay

Madrid - Španělský soudce dnes propustil z vazby Sáliha Karíba (34), druhého ze čtyř mužů, kteří byli minulý týden zadrženi v souvislosti s teroristickými útoky v Katalánsku. Musí se ale každé pondělí hlásit soudci a udat místo pobytu. Nesmí opustit zemi a přišel o pas.

Karíb, majitel internetové kavárny ve městě Ripoll, odmítá, že by měl s teroristickými útoky co společného. Řekl, že byl jen prostředníkem při nákupu letenek pro Idríse Úkábíra, který je nyní ve vězení, a imáma z Ripollu, který zemřel ve středu při neplánované explozi ve městě Alcanar.

Už v úterý vyšetřující soudce předběžně propustil z vazby Muhammada Aallaa, který se také musí každé pondělí hlasit soudci a dnes ráno odevzdal pas. I Muhammad Aallaa vinu odmítá.Na jeho jméno ale bylo vedeno černé audi, s nímž se pětice teroristů v pátek nad ránem pokusila o druhý atentát.

Dva ze čtveřice zadržených, Idrís Úkabír a Muhammad Húlí Šamlál, zůstávají ve vazbě.

Dnes odpoledne uplynul týden od teroru. Z více než stovky lidí zraněných před týdnem v Barceloně a několika osob zraněných v Cambrilsu, jich k dnešnímu dni zůstává v nemocnici 33. Z toho sedm osob je stále v kritickém stavu.

Témata:  teroristický útok v Barceloně: Dodávka najela do davu lidí Španělsko soudy

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy