Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V centru Kyjeva se ozvala exploze, dva lidé byli zraněni

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.in.ua

Kyjev - Dnešní exploze v centru Kyjeva zranila dvě osoby. Podle vyšetřovatelů se jednalo o výtržnictví, šéf bezpečnostní rady Oleksandr Turčynov ale nevylučuje možný teroristický čin.

Bezpečnostní složky už dříve varovaly před možnými provokacemi v souvislosti s Dnem nezávislosti, který dnes země slaví. Incident se stal v době, kdy je v ukrajinské metropoli americký ministr obrany James Mattis.

Místní televizní stanice Hromadske uvedla, že v nemocnici s těžkými zraněními skončil jeden muž a jedna žena. Podle svědka bylo výbušné zařízení zřejmě vyhozeno z projíždějícího kolem automobilu.

"Nevylučujeme, že se jednalo o teroristický čin provedený s cílem narušit oslavy Dne nezávislosti... Bezpečnostní složky v tuto chvíli hledají teroristy, který čin vykonali," cituje Turčynova agentura Interfax.

Témata:  Kyjev výbuch Ukrajina

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy