reklama

Podle listu De Volkskrant byl zadržený Španěl montérem, který potřeboval plynové láhve k výkonu své práce. Policie jej zadržela ve středu večer poté, co popojížděl tam a zpět nedaleko kulturního střediska Maassilo. Krátce předtím středisko na základě tipu od španělské policie policisté kvůli teroristické hrozbě evakuovali. Podle policie byl Španěl opilý.

Ve vazbě je Nizozemec, kterého policie zadržela v noci na čtvrtek v provincii Severní Brabantsko v rámci vyšetřování teroristické hrozby namířené proti koncertu rockové skupiny Allah-Las. Policie ho podezřívá ze "zapojení do přípravy teroristického útoku".

Hudební skupina, která svým fanouškům ve středu kvůli "konkrétní" teroristické hrozbě nemohla zahrát, plánuje, že se do Rotterdamu vrátí. V prohlášení uvedla, že hledá nový termín koncertu.

Čtvrteční koncert kapela Allah-Las ve Varšavě odehrála za zvýšených bezpečnostních opatření. Polská policie před klub postavila i několik kovových zábran. "Události v Rotterdamu mě nijak neodradily, cítím se v Polsku velmi bezpečně," řekla agentuře AP jedna z návštěvnic koncertu.