reklama

Vyplývá to z průzkumu, který si u společnosti Harris a Harvardova politického institutu nechal vypracovat portál The Hill.

Sanders stejný průzkum veřejného mínění opanoval i na jaře. Senátor je jediným politikem, kterého ocenila většina demokratických i republikánských respondentů. Všichni ostatní kolegové Sanderse, kterého kladně ohodnotilo 54 procent účastníků ankety a záporně 36 procent, pak stojí ve stínu jeho popularity.

Na samém konci přehledu skončil šéf republikánské většiny v Senátu Mitch McConnel, jehož práci schvaluje jen 19 procent respondentů, dalších 49 procent ho kritizuje a zbytek na senátora nemá názor. McConnel neuspěl i mezi respondenty hlásícími se k republikánům - je totiž jediným zvoleným republikánským politikem, který nemá jejich většinovou důvěru.

Trumpa podle ankety kladně hodnotí 41 procent oslovených, záporně 55 procent lidí. Z republikánských voličů má z prezidenta dobrý dojem 79 procent respondentů.

Lépe než Trump si vedl republikánský viceprezident Mike Pence. Jeho práci ocenilo 44 procent respondentů a kritizovalo 42 procent.