Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trumpova společnost chtěla stavět Trump Tower v Moskvě, zjistili novináři

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Washington - Podle informací listu The Washington Post vyjednávala společnost nynějšího amerického prezidenta Donalda Trumpa o výstavbě Trump Tower v Moskvě. Bylo to v době, kdy Trump teprve usiloval o zvolení.

Konglomerát The Trump Organization o výstavbě v Rusku prý jednal od září 2015 do začátku roku 2016. Trump, který byl prezidentem zvolen loni v listopadu, v kampani tvrdil, že ho s Ruskem nepojí žádné podnikatelské projekty. "Mé investice v Rusku jsou nulové, nemám s Ruskem nic společného," uvedl tehdy na twitteru.

Za Trump Organization s Rusy vyjednával jeden z viceprezidentů této společnosti Michael Cohen. Washingtonský list k tomu napsal, že není jasné, do jaké míry byl o těchto jednáních Trump informován.

Ruský podnikatel v nemovitostech v jednom z e-mailů Cohenovi sdělil, že je schopen přimět ruského prezidenta Vladimira Putina říci o Trumpovi příznivé věci.

The Trump Organization podle listu podepsala dopis, v němž stvrzuje zájem o projekt, ale protože neměla patřičná povolení ani pozemek, z projektu koncem ledna 2016 sešlo.

Témata:  Donald Trump Moskva prezident USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy