Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepřítel Polska? Rozhodně Ukrajina, rozjel se politik v televizi

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Varšava - Janusz Korwin-Mikke je polský konzervativní politik a zastánce ruského prezidenta Vladimíra Putina. Jak informoval zpravodajský server Ukraine Today, Korwin-Mikke v rozhovoru pro polskou televizi uvedl, že pravým nepřítelem Polska je Ukrajina.

Server uvádí, že Korwin-Mikke spolu s dalšími příznivci ruského prezidenta Putina trvá na tom, že Ukrajina ohrožuje územní integritu Polska. Jedinou silou, která Kyjev od ozbrojeného zásahu odrazuje, je podle něj právě Rusko.

„Rusko je proti Ukrajině a tím se automaticky stává naším spojencem. Jelikož Kyjev soustředí téměř čtyři pětiny svých ozbrojených jednotek na východě země, není důvod k obavám, protože jim nezbývá dostatečná kapacita na to, aby vpadli na východ Polska," uvedl podle serveru Korwin-Mikke v rámci rozhovoru pro polskou televizi.

Korwin-Mikke také nesouhlasí s plánem NATO nasadit více jednotek na východ k ruským hranicím. Současná zahraniční politika Ruska pak podle něj jasně vyplývá z kroků NATO. Jak vysvětluje, zatímco v okolí USA žádné ruské vojenské základny nejsou, Rusko je obklopeno vojenskými základnami NATO a USA.

Server připomíná, že Korwin-Mikke v minulosti proslul svými kontroverzními výroky, mezi které patřilo například tvrzení, že neexistuje žádný písemný důkaz o účasti Adolfa Hitlera na holocaustu, nebo nazvání uprchlíků ze Středního východu „lidským odpadem".

Témata:  Ukrajina Polsko Rusko

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 20:38

Ukrajinská armáda posílí. Zelenskyj podepsal mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy