Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šéf německé diplomacie podpořil Macronův názor na mzdový dumping

Evropská Unie
Evropská Unie
Foto: European Union

Paříž - Německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel dnes jednal v Paříži s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem. Podpořil návrh na reformu směrnice o vysílání pracovníků do jiných členských zemí EU. Evropa musí být podle šéfa německé diplomacie spravedlivější pro všechny.

"Každopádně velmi podporujeme francouzský návrh na reformu směrnice o vysílání (pracovníků) v Evropské unii," uvedl Gabriel, který zúčastnil zasedání francouzské vlády. Úsilí, s jakým se francouzský prezident pustil do reformy francouzského pracovního trh, prý na Gabriela udělalo značný dojem.

Směrnice, kterou chce francouzský prezident reformovat, se týká pravidel vysílání pracovníků do jiných členských zemí EU. Macron kritizuje údajný mzdový dumping při vysílání pracovníků z nových členských států EU, který podle něj ohrožuje pracovní místa v bohatších zemích.

Požaduje, aby na stejném místě a ve stejném čase dostávali všichni za svou práci stejnou odměnu. Chce také omezit dobu pobytu vyslaného pracovníka v jiné zemi na rok. Návrh Evropské komise počítá se dvěma lety.

Francouzský prezident už minulý týden o změnách směrnice jednal v s představiteli Česka, Slovenska, Rakouska, Rumunska a Bulharska.

Témata:  Sigmar Gabriel Emmanuel Macron EU Francie Německo

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy