Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V pákistánském Karáčí zemřelo při povodních nejméně 13 lidí

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Karáčí - Nejméně 13 lidí zemřelo v největším pákistánském městě Karáčí v důsledku záplav. Informovala o tom s odvoláním na místní úřady agentura Reuters.

Letošní monzunové deště a následné záplavy dosud v přilehlém regionu - zejména v Indii, ale také v Bangladéši a v Nepálu - přivodily smrt více než 1500 lidí, uvedla agentura DPA. Ve středu zemřelo při záplavách v indické megapoli Bombaj 14 osob.

Na záchranných pracích se podílí pákistánská armáda. Své domovy musely opustit stovky lidí. Soukromá nadace Edhi Foundation, která provozuje sanitky a zdravotní střediska, potvrdila, že zemřelo nejméně 13 osob a 350 až 400 domů poblíž řeky Ljari bylo vytopeno.

Záplavy jsou v zemích jižní Asie v období monzunových dešťů (od června do září) běžným jevem. Mezinárodní humanitární organizace však poukazují na to, že letos je situace mnohem vážnější. Mezinárodní federace Červeného kříže a Červeného půlměsíce například varuje, že hrozí jedna z nejhorších regionálních humanitárních katastrof posledních let.

Témata:  Pákistán povodně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.