Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V pákistánském Karáčí zemřelo při povodních nejméně 13 lidí

Povodně, ilustrační foto
Povodně, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Karáčí - Nejméně 13 lidí zemřelo v největším pákistánském městě Karáčí v důsledku záplav. Informovala o tom s odvoláním na místní úřady agentura Reuters.

Letošní monzunové deště a následné záplavy dosud v přilehlém regionu - zejména v Indii, ale také v Bangladéši a v Nepálu - přivodily smrt více než 1500 lidí, uvedla agentura DPA. Ve středu zemřelo při záplavách v indické megapoli Bombaj 14 osob.

Na záchranných pracích se podílí pákistánská armáda. Své domovy musely opustit stovky lidí. Soukromá nadace Edhi Foundation, která provozuje sanitky a zdravotní střediska, potvrdila, že zemřelo nejméně 13 osob a 350 až 400 domů poblíž řeky Ljari bylo vytopeno.

Záplavy jsou v zemích jižní Asie v období monzunových dešťů (od června do září) běžným jevem. Mezinárodní humanitární organizace však poukazují na to, že letos je situace mnohem vážnější. Mezinárodní federace Červeného kříže a Červeného půlměsíce například varuje, že hrozí jedna z nejhorších regionálních humanitárních katastrof posledních let.

Témata:  Pákistán povodně

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy