Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KLDR již brzy vypustí raketu, která může zasáhnout USA i Evropu, varuje ministr

Severní Korea
Severní Korea
Foto: Pixabay

Paříž - Francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian dnes prohlásil, že by Severní Korea už za několik měsíců mohla být schopna vypustit balistickou raketu dlouhého doletu. Střela by prý mohla zasáhnout nejen USA, ale a i Evropu.

KLDR v noci na úterý SELČ uskutečnila zkoušku balistické střely středního doletu Hwasong-12, která přeletěla severojaponský ostrov Hokkaidó a dopadla do Tichého oceánu.

"Ano. Situace je nesmírně vážná," odpověděl Le Drian na otázku, zda by se lidé měli hrozby vycházející z KLDR bát. Cílem Severní Koreje je podle něj, aby "měla rakety schopné nést jaderné zbraně". "Za několik měsíců to bude realitou," dodal.

"Až bude Severní Korea mít schopnost zasáhnout Spojené státy, ba dokonce Evropu, ale určitě Japonsko a Čínu, bude situace výbušná," řekl ministr, který o severokorejské krizi hovořil mimo jiné ve čtvrtek se svým čínským protějškem. Podle svých slov ho vyzval, aby se Peking jako největší obchodní partner Pchjongjangu zasadil o zklidnění situace.

Témata:  Severní Korea severokorejské zbraně Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy