Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po mladé svatebčance se slehla zem. Podezřelého muže Francouzi znovu zatkli

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Lyon - Ve Francii zadrželi muže (34), který je podezřelý v kauze zmizení devítileté dívky ze svatby na jihovýchodě země. Skončil ve vazbě. Holčičku se policii dosud nepodařilo vypátrat.

V neděli zatčený muž je jednou ze dvou osob, které byly už dříve v souvislosti s případem zadrženy a později propuštěny. Policie ho znovu zadržela na základě technické a vědecké policejní analýzy, uvedla prokuratura ve východofrancouzském Grenoblu v noci na dnešek.

Muž se svatební oslavy v Pont-de-Beauvoisin v noci z 26. na 27. srpna zúčastnil. Právě tehdy nad ránem Maëlys de Araujo, která se svatby účastnila v doprovodu rodičů, zmizela.

V neděli byl muž předveden před vyšetřující soudce a spáchání činů popíral, a to i po konfrontaci se svědectvími a výsledky vědeckého zkoumání. Vyšetřovatelé sňali DNA z kliky dveří automobilu podezřelého ve snaze zjistit, zda byla dívka uvnitř.

Je vyšetřován kvůli podezření z "únosu, odloučení nebo svévolného zadržování" nezletilé osoby mladší 15 let, informovala dnes agentura AFP.

Témata:  Francie únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy