Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po mladé svatebčance se slehla zem. Podezřelého muže Francouzi znovu zatkli

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Lyon - Ve Francii zadrželi muže (34), který je podezřelý v kauze zmizení devítileté dívky ze svatby na jihovýchodě země. Skončil ve vazbě. Holčičku se policii dosud nepodařilo vypátrat.

V neděli zatčený muž je jednou ze dvou osob, které byly už dříve v souvislosti s případem zadrženy a později propuštěny. Policie ho znovu zadržela na základě technické a vědecké policejní analýzy, uvedla prokuratura ve východofrancouzském Grenoblu v noci na dnešek.

Muž se svatební oslavy v Pont-de-Beauvoisin v noci z 26. na 27. srpna zúčastnil. Právě tehdy nad ránem Maëlys de Araujo, která se svatby účastnila v doprovodu rodičů, zmizela.

V neděli byl muž předveden před vyšetřující soudce a spáchání činů popíral, a to i po konfrontaci se svědectvími a výsledky vědeckého zkoumání. Vyšetřovatelé sňali DNA z kliky dveří automobilu podezřelého ve snaze zjistit, zda byla dívka uvnitř.

Je vyšetřován kvůli podezření z "únosu, odloučení nebo svévolného zadržování" nezletilé osoby mladší 15 let, informovala dnes agentura AFP.

Témata:  Francie únos / rukojmí děti

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy