Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sanders pod tlakem: Měl by odstoupit kvůli Clintonové?

Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Bernie Sanders, americký senátor (Vermont)
Foto: CNN

Washington - Liberál Bernie Sanders, který s Hillary Clintonovou soupeří o demokratickou prezidentskou nominaci, čelí od stranických představitelů výzvám, aby ukončil svou kampaň.

Dnes o tom informovala stanice FOX News. Sanders dosud odstoupit ze stranického klání odmítal, ačkoli nemá prakticky žádnou šanci vyhrát.

Obavy u některých demokratů vyvolávají Sandersovy poslední úspěchy ve státech Indiana a Západní Virginie, kde Clintonová prohrála. Ale ani tato vítězství Sandersovi nepomohla snížit náskok Clintonové, povzbudila však jeho příznivce, aby se soustředili na další střetnutí.

"Nemyslím, že si uvědomují háček toho všeho," prohlásila demokratická senátorka Dianne Feinsteinová, která v roce 2008 uspořádala setkání k usmíření poražené Clintonové a tehdejšího vítěze stranického hlasování a budoucího prezidenta Baracka Obamy. Dodala, že Clintonová se nemůže plně soustředit na nadcházející prezidentské volby, zatímco Trump bez stranických protikandidátů už má pole působnosti volné.

Témata:  Bernie Sanders volby v USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy