Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Britský princ George šel poprvé do školy, William ho doprovodil bez Kate

Princ William
Princ William
Foto: www.prince-william.org

Londýn - Britský princ George (4) dnes zahájil docházku do přípravné školy Thomas's Preparatory School v Battersea na jihozápadě Londýna. Na první cestě do školy ho doprovodil pouze otec, princ William. Princeznu Kate totiž stále trápí těhotenská nevolnost.

Malého prince přivedl za ruku princ William, který pak poněkud ostýchavě působícího potomka svěřil do rukou pohledné blonďaté učitelky Helen Haslemové. Roční školné na Thomas's Preparatory School činí 18.000 liber (více než 580.000 korun).

První školní den George si původně nechtěla nechat ujít ani princezna Kate, ale znemožnila jí to jiná starost.

V pondělí Kensingtonský palác překvapivě oznámil, že William a Kate čekají už třetího potomka. Zároveň ale sdělil, že stejně jako při předchozích dvou těhotenstvích Kate trpí silnou nevolností. "Vévodkyni z Cambridge bohužel stále není dobře," potvrdil dnes palác.

Témata:  Princ George z Cambridge princ William Vévodkyně Kate

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy