Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá automobilka BMW chce představit 12 nových modelů elektromobilů do roku 2025

Auto
Auto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Mnichov - Německá automobilka BMW plánuje do roku 2025 představit 12 nových modelů elektromobilů. Chce získat podíl na trhu ovládaném americkým výrobcem elektromobilů Tesla.

Novinářům to dnes v Mnichově řekl šéf firmy Harald Krüger. Tradiční automobilky urychlují výrobu elektrických alternativ pod tlakem skandálu s podvody kolem emisních testů dieselových motorů. BMW chce zákazníkům nabídnout vozidla na baterii s dojezdem až 700 kilometrů a 13 hybridních typů vozů.

"Elektromobilita je pro nás naprostá priorita," uvedl Krüger. Podobný krok dnes oznámil i menší rival Jaguar Land Rover. Do roku 2020 nabídne pro všechny typy vozů i ekologickou nebo hybridní variantu, uvedla agentura Reuters.

Automobilka BMW, která vyrábí mimo jiné vozy značky Mini a Rolls-Royce, je v současnosti třetím největším výrobcem elektromobilů, připomněla agentura DPA. "Poptávku si ale nelze vynutit," upozornil dnes šéf BMW. Loni se v Německu prodalo 3,3 milionu nových aut, jen 25.000 z nich byly hybridní vozy a vozy na baterii. BMW loni celosvětově prodala 2,34 milionu vozů.

Témata:  BMW elektormobily auto

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:56

Speed Marathon: Policie za pátek eviduje tisíce přestupků

Během pátečního celostátního bezpečnostního opatření dopravní policie zaznamenala celkem 2166 dopravních přestupků. Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, což tvořilo téměř tři čtvrtiny všech dokumentovaných přestupků. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy