Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mladý Němec se přiznal k zrůdným vraždám: Fotky těl obětí dal na internet

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Bochum - Němec Marcel H. (19), který dnes stanul před soudem, se přiznal k dvěma vraždám. Fotografie těl chlapce ze sousedství a svého bývalého kamaráda ze školy zveřejnil na internetu.

Marcel H. se k vraždám přiznal prostřednictvím svého obhájce. "Obžalovaný zdůrazňuje, že body obžaloby nepopírá," řekl dnes u zemského soudu v Bochumi obhájce Michael Emde.

"Považuji to za doznání," poznamenal o přestávce přelíčení Emde. Předtím totiž nebylo zcela jasné, zda lze strohou výpověď před soudem právně chápat jako doznání. "Můj mandant mě pověřil vyjádřením přiznání, že fakta z obžalovacího spisu jsou správná," potvrdil však Emde.

Marcel H. je obžalovaný ze spáchání dvou vražd letos v březnu. Nejdřív 6. března údajně ubodal Jadena (9) a o den později také 22letého bývalého přítele ze školy. Jeho motivem byla podle obžaloby mimo jiné chuť zabíjet.

Témata:  vražda Německo internet krimi

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.