Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Turecku byl zadržen další německý manželský pár

Turecká policie
Turecká policie
Foto: egm.gov.tr

Berlín - V Turecku byl zadržen další německý manželský pár. Jde o německé občany tureckého původu, stejně jako tomu bylo v případě manželů zadržených v Turecku koncem srpna. Turecko zatím Berlínu žádně oficiální informace k incidentu nesdělilo.

Podle známých skutečností policie dvojici zadržela v neděli v Istanbulu. Jeden z manželů je zřejmě stále v rukou policie, zatímco druhý byl propuštěn bez dokladů a nesmí zemi opustit.

Mluvčí německé diplomacie Martin Schäfer uvedl, že ministerstvo zatím neplánuje vydat pro německé občany varování před cestami do Turecka. Nicméně takovou možnost do budoucna nevyloučil.

V poslední srpnový den byl na letišti v jihotureckém městě Antalya zadržen jiný manželský pár z Německa. Zatímco žena byla bez dokladů později propuštěna, muž zůstal ve vazbě. Podle agentury DPA turecké úřady dvojici podezřívají ze spojení s hnutím duchovního Fethullaha Gülena, kterého Ankara označuje za hlavního osnovatele nezdařeného pokusu o převrat.

Před nejnovějším incidentem bylo podle médií v Turecku drženo ve vazbě 55 Němců. Mezi nimi je i dopisovatel deníku Die Welt Deniz Yücel, kterého turecký prezident Recep Tayyip Erdogan označil za "německého agenta", nebo ochránce lidských práv Peter Steudtner.

Témata:  Německo Turecko policie Turecko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.