Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poplach na letišti ve Frankfurtu: V prostoru terminálu někdo vypustil plyn, několik lidí bylo zraněno

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Frankfurt nad Mohanem – Na letišti v německém Frankfurtu došlo k záhadnému incidentu. Někdo tam vypustil zřejmě slzný plyn, které zranil nejméně šest osob. Případem už se zabývá policie, informuje server The Independent.

Šest lidí muselo být ošetřeno poté, co někdo v prostoru Terminálu 1 frankfurtského letiště vypustil plyn. K události došlo chvíli před polednem. Na místě kvůli tomu zasahovali hasiči a záchranáři, věci už vyšetřují i policisté.

BREAKING: Frankfurt Airport 'gas attack' gives passengers breathing problems https://t.co/GXI3UuDReq pic.twitter.com/fTcIrv6B1f

— Voice of Europe (@V_of_Europe) 11. září 2017

Kvůli útoku muselo být dočasně zavřeno dvacet odbavovacích přepážek. Policie uvedla, že po incidentu na nejrušnějším letišti v zemi se šest lidí potýká s dýchacími problémy a pálením očí. „Příčina je nejasná, vyšetřování pokračuje," uvedl mluvčí policie.

Provozovatel letiště Frankfurt uvedl, že operace hasičského sboru již skončila a že v odletové hale nebyly nalezeny žádné „škodlivé látky". Odbavení proto bylo znovu otevřeno a letadla dále létají podle řádu.

Incident přišel méně než 48 hodin poté, co bylo stejné letiště částečně evakuováno kvůli podezření na bombu. Muž, který podle médií trpí duševním onemocněním, informoval policii, že má v zavazadlech výbušniny. Posléze se ukázalo, že v kufrech nic nebezpečného nemá. Na podivné chování muže (37) upozornil v sobotu večer taxikář. Muž prý pro policii nebyl neznámý a byl přijat na psychologické oddělení.

Témata:  Německo letiště Frankfurt nad Mohanem policie Německo

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:23

Ukrajina může podle CIA prohrát válku s Ruskem ještě letos

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy