Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Následky hurikánu Irma: Bez proudu je 7,2 milionu amerických domácností

Hurikán Irma
Hurikán Irma
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Tampa – Bez elektrického proudu je kvůli postupu hurikánu Irma na jihovýchodě USA téměř 7,2 milionu domácností a podniků je v několika státech. Na obnově dodávek proudu v terénu pracují tisíce osob.

Dnes živel zeslábl na tropickou bouři. Převážná většina postižených je na Floridě, uvedla agentura AP. V tomto státě je bez elektřiny více než 6,5 milionu odběratelů. V sousední Georgii je hlášeno více než 570.000 domácností a podniků bez elektřiny a v Jižní Karolíně 80.000.

Generální ředitel elektrárenské společnosti Florida Power & Light Eric Silagy řekl, že Irma způsobila největší škody v historii společnosti. Výpadky postihly všech 35 okresů, kde firma zajišťuje elektřinu.

Dodávky proudu se přímo v terénu snaží obnovit skoro 20.000 pracovníků společnosti. Lidé si ovšem budou muset počkat několik dnů, než se elektřiny dočkají; v případě větších škod může jít i o týdny.

Témata:  hurikán Irma Florida USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy