Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Následky hurikánu Irma: Bez proudu je 7,2 milionu amerických domácností

Hurikán Irma
Hurikán Irma
Foto: NASA **www.nasa.gov**

Tampa – Bez elektrického proudu je kvůli postupu hurikánu Irma na jihovýchodě USA téměř 7,2 milionu domácností a podniků je v několika státech. Na obnově dodávek proudu v terénu pracují tisíce osob.

Dnes živel zeslábl na tropickou bouři. Převážná většina postižených je na Floridě, uvedla agentura AP. V tomto státě je bez elektřiny více než 6,5 milionu odběratelů. V sousední Georgii je hlášeno více než 570.000 domácností a podniků bez elektřiny a v Jižní Karolíně 80.000.

Generální ředitel elektrárenské společnosti Florida Power & Light Eric Silagy řekl, že Irma způsobila největší škody v historii společnosti. Výpadky postihly všech 35 okresů, kde firma zajišťuje elektřinu.

Dodávky proudu se přímo v terénu snaží obnovit skoro 20.000 pracovníků společnosti. Lidé si ovšem budou muset počkat několik dnů, než se elektřiny dočkají; v případě větších škod může jít i o týdny.

Témata:  hurikán Irma Florida USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.