Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rvačky migrantů, nože, zranění lidé. Berlínské náměstí Alexanderplatz se proměnilo v nebezpečnou oblast

Berlín, ilustrační foto
Berlín, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Berlín - Alexanderplatz je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v německém hlavním městě. Je to ale také místo, kde pravidelně dochází k násilným zločinům. Příkladem může být tento víkend, kdy na náměstí došlo hned ke dvěma masovým rvačkám, píše server The Local.

Německá policie zatkla o víkendu v centru Berlína na Alexanderplatz 16 mladých mužů v souvislosti s dvěma masovými bitkami, při kterých byly použity nože a slzný plyn, píše server.

K prvnímu střetu došlo v pátek pozdě večer, při šarvátce bylo zraněno šest mužů. Jeden osmnáctiletý mladík musel podstoupit operaci poté, co byl bodnut do zad. Nemocnice v sobotu uvedla, že je ve stabilním stavu. Podle policie byl zraněn také teprve třináctiletý chlapec, který se k incidentu omylem připletl. Na místě byl ošetřen.

Policisté informovali, že rvačky se zúčastnili lidé původem ze Sýrie a Afghánistánu, osm osob bylo zatčeno.

BREAKING: Berlin stabbing sees Alexanderplatz station on lockdown https://t.co/ZVMjcZEAbi pic.twitter.com/DaI2kBB0Gy

— Daily Express (@Daily_Express) 9. září 2017

Ke druhé šarvátce došlo v sobotu večer, incidentu předcházela hádka mezi dvěma skupinami mužů. Přesný motiv konfliktu však podle policie zatím není znám. Dva muži byli při boji zraněni. V tomto případě se do incidentu zapojili lidé původem z Afghánistánu, Pákistánu a Sýrie. Policie zatkla osm mužů ve věku od 15 do 25 let. Policie nyní zkoumá, zda existuje možná souvislost mezi oběma boji.

Během jednoho týdne tak na Alexanderplatz došlo už ke třem násilným konfrontacím. Minulý úterý byl na tomto místě pobodán 21letý muž z Afghánistánu, když jeho a skupinu jeho přátel napadlo asi 20 mužů.

Berlínské náměstí má zaslouženou pověst jako ústřední bod drobné kriminality a násilí. Policie tu zaznamenala v roce 2016 celkem 7820 trestných činů, většinou šlo o krádeže. I proto byla na náměstí postavena nová policejní stanice, která bude otevřena 24 hodin denně. Otevřena by měla být v prosinci.

Témata:  Německo kriminalita násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.