Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Američan půjde za vraždu dvou sester na 100 let do vězení

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Bedford (USA) - Americký soud dnes potrestal téměř 100 lety vězení muže, který se přiznal k vraždě dvou holčiček z roku 1975.

Šedesátiletý muž, který si odpykává již mnohaletý trest vězení za sexuální obtěžování desetileté dívky, se dostal do hledáčku vyšetřovatelů před čtyřmi lety, kdy ho dali do souvislosti s loupežným přepadením ve státě Maryland, které se stalo o dva roky později. Uvedla to agentura AP.

Těla zavražděných sester ve věku 10 a 12 let se nikdy nenašla a policie je přesvědčena, že je spálil na utajeném místě.

Lloyd Lee Welch, kterému bylo v době vraždy 18 let, dostal trest 48 let vězení za každou z obětí. Dalších 12 let vězení dostal za sexuální útoky spáchané ve státě Virginie.

V marylandském Kensingtonu, který nebyl zvyklý prakticky na žádnou kriminalitu, vyvolalo zmizení obou sester a bezvýslednost pátrání velké pozdvižení. Mnoho rodičů to vedlo i k tomu, že nedovolovali svým dětem si hrát venku.

Témata:  USA soudy vražda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy