Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německo deportovalo odmítnuté žadatelé o azyl z Afghánistánu, byli odsouzeni za kriminalitu

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Kábul - V Kábulu dnes přistálo letadlo s osmi odmítnutými žadateli o azyl, kteří se v Německu dopustili různých trestných činů. Jedná se o první hromadné vyhoštění z Německa do Afghánistánu od útoku v Kábulu z 31. května, při němž byla vážně poškozena německá ambasáda.

Všichni odjeli na letišti v metropoli Severního Porýní-Vestfálska Düsseldorfu přímo z vězení. Bavorský ministr vnitra Joachim Hermann uvedl, že tři z nich byli vyhoštěni z Bavorska. Dva se podle jeho vyjádření dopustili násilných trestných činů a třetí byl odsouzen za vážné ublížení na zdraví.

Humanitární organizace posílání lidí zpět do Afghánistánu kritizují, protože tamní situaci kvůli útokům islamistického hnutí Taliban označují za životu nebezpečnou.

Hermann ale odmítl snahy některých neziskovek zabránit vyhoštění pachatelů vážných zločinů. "Pro to nemám vůbec žádné pochopení. Někdo, kdo u nás zdánlivě žádá o ochranu před pronásledováním a válkou a pak páchá takové hanebné činy," zdůraznil.

Témata:  Německo uprchlíci Afghanistán

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy