Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Byla by to samá práce a žádná zábava. Trumpová vysvětluje, proč se nestala velvyslankyní

Praha
Praha
Foto: Pixabay

New York – Už od doby, kdy byl Donald Trump zvolen do Bílého domu, se mluvilo o tom, že americkou velvyslankyní v Česku by se mohla stát jeho bývalá žena Ivana. Tuto možnost otevřeně podpořil také prezident Miloš Zeman. Nakonec k tomu ale nedošlo, v květnu se objevila informace, že americkým velvyslancem v České republice se má stát kongresman Steve King. Ivana Trumpová teď prozradila, proč toto místo nepřijala.

Ivana Trumpová mohla být americkou velvyslankyní v České republice - ale nechtěla se vzdát svého životního stylu, píše server New York Post (NYP). „Můj bývalý manžel řekl: Ivano, pokud to místo chceš, dám ti ho,“ přiznala novinářům Trumpová.

Jak dodává, nabídku nakonec sama odmítla. „Byly by to čtyři roky v Praze, takže by to bylo sbohem Miami, sbohem New Yorku na jaře a na podzim. Sbohem Saint-Tropez v létě,“ vysvětluje rodačka ze Zlína, proč nakonec post odmítla.

„Mám ráda svobodu a chci dělat to, co chci, jít kamkoliv chci, s kýmkoliv chci. Nepotřebuji prestiž a navíc je to práce na 8 až 12 hodin,“ řekla bývalá modelka, která nedávno podepsala smlouvu na vydání knihy „Raising Trump" o výchově svých dětí - Ivanky, Erica a Donalda mladšího.

„Jestli bych byla skvělá? Byla bych skvělá, protože umím vyjednávat, jsem obchodnice a umím se bavit. Je to ale spousta práce, takže jsem řekla ne,“ říká Trumpová. „Udělali ze mě čestného velvyslance.“

Jak poukazuje New York Post, její rozhodnutí nepřijmout roli velvyslankyně „rozzuřilo“ Miloše Zemana. „Zeman ji nazval 'zbabělou' a řekl, že se vyhýbá odpovědnosti vůči své vlasti,“ píše server.

Ivana se vdala za Donalda Trumpa v roce 1977, manželství ale v roce 1992 skončilo rozvodem poté, co potkal jinou ženu - Marlu Maplesovou, která se stala jeho druhou manželkou. S tou má dceru Tiffany. Jejich rozvod následoval v roce 1999. O šest let později se Trump oženil potřetí, a to se slovinskou modelkou a návrhářkou Melanií Knavsovou, která přivedla na svět syna Barrona Williama Trumpa.

Témata:  Ivana Trumpová USA Miloš Zeman Velvyslanectví USA

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy