Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie na Slovensku místo pašovaného tabáku našla u Čecha tisíce nábojů

Policie SR, ilustrační fotografie
Policie SR, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Bratislava – Slovenská policie u Popradu zastavila auto s českou poznávací značkou, Namísto pašovaného tabáku strážníci ke svému překvapení objevila několik tisíc nábojů. Informovala o tom stanice Markíza.

K vlastnictví více než 6000 nábojů se podle Markízy přiznal čtyřiatřicetiletý český občan, který ale nevlastní zbrojní průkaz. Policie proto vyšetřuje případ jako nezákonné obchodování se zbraněmi.

Spolu s ním skončili v policejní cele další čtyři muži. Policie také zabavila tři auta s českými poznávacími značkami. Jedním z nich byl i luxusní vůz Mercedes, který byl původním terčem zásahu finanční správy. Co vše ve voze při více než čtyřhodinové důkladné prohlídce policisté našli, ale není jasné.

V automobilu značky Mercedes cestovali občané Německa a Nizozemska, oba s přechodným bydlištěm v Brně. Zadržený Čech prý tvrdil, že je nezná, ale jeho adresa se podle zdroje Markízy shoduje s adresou přechodného pobytu minimálně jednoho ze zadržených cizinců.

Témata:  Slovensko krimi zbraně policie SR

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 8:44

Izrael v noci zaútočil na Írán, tvrdí tisk

Izrael v noci na pátek zaútočil na Írán. Uvedla to americká média s tím, že jde o odvetu za jeho víkendový útok.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Hamás - zkratka pro Hnutí islámského odporu

Příměří s Hamásem se vzdaluje? Hnutí zvažuje stěhování z Kataru

Politické křídlo palestinského hnutí Hamás zvažuje přesun z Kataru, napsal americký deník The Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje. Podle listu by stěhování zřejmě dále ohrozilo jednání o příměří mezi Hamásem a Izraelem, protože je zprostředkovává právě Katar, kde dlouhodobě pobývá lídr hnutí Ismáíl Haníja.