Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté ve Francii zadrželi muže. Křičel Alláhu akbar a napadal kolemjdoucí

Francouzská policie
Francouzská policie
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - V jihofrancouzském Toulouse byl dnes zadržen muž, který napadal kolemjdoucí, Provolával u toho Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký).

Muž, který nebyl ozbrojen, údajně udeřil a nakopl několik lidí na ulici, a také policisty, kteří ho zatýkali, uvedla agentura AP. Lehká zranění utrpěli tři policisté a dva kolemjdoucí.

Trois policiers agressés au cri de "Allah akbar" à #Toulouse. Aucune leçon n'a été tirée depuis #Merah, dont le spectre resurgit partout ! pic.twitter.com/sQPr4hsIPk

— Julien Leonardelli (@jleonardelli_fn) 13. září 2017

Podle místního tisku se útočník narodil v roce 1975, do dubna se léčil v psychiatrické klinice a v minulosti nebyl souzen.

Policie si nemyslí, že by incident souvisel s terorismem, sdělil AP nejmenovaný policejní zdroj. Neuvedl žádné podrobnosti o útočníkově totožnosti či motivu.

Témata:  Francie policie Francie

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy