Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ruské ponorky zasáhly střelami objekty IS v Sýrii

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Damašek - Dvě ruské ponorky ve Středozemním moři dnes odpálily sedm střel s plochou dráhou letu. Terčem byly podle ruského ministerstva obrany "důležité objekty" Islámského státu ve východní Sýrii.

Informovala o tom agentura TASS s odvoláním na sdělení ruského ministerstva obrany, podle něhož projektily všechny cíle zasáhly.

Šlo o velitelská stanoviště, komunikační body a muniční a zbrojní sklady v oblastech ovládaných islamisty jihovýchodně od města Dajr az-Zaur.

Útok provedly ponorky Velikij Novgorod a Kolpino, které se nacházejí ve východní části Středozemního moře. Střely s plochou dráhou letu Kalibr zasáhly cíle vzdálené 500 až 670 kilometrů.

Témata:  Islámský stát Ruská armáda Sýrie ponorky

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.