Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Západně od Mexika se vytvořil hurikán Max, může ohrozit turisty v Acapulcu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: NOAA (National Oceanic & Atmospheric Administration)

Mexiko - V Tichém oceánu se dnes vytvořil hurikán Max, který směřuje k pevnině a může ohrozit turisty hojně navštěvovaná mexická letoviska Acapulco, Zihuatanejo a Ixtapa.

Maxe provází vítr o rychlosti kolem 120 kilometrů v hodině, což ho řadí do kategorie nejslabších hurikánů. Bouře se nachází zhruba 90 kilometrů jihozápadně od Acapulka.

Region se vzpamatovává z hurikánu Irma, který zpustošil karibské ostrovy a americkou Floridu. Tisíce obyvatel ostrovů Svatý Martin, Barbuda, Anguilla či Panenských ostrovů přišly o své domovy, některým se nedostávají potraviny či pitná voda, mnozí si stěžují na raketový růst cen nedostatkového základního zboží. Velkým problémem je rabování.

Jihovýchod Mexika postihlo před necelým týdnem zemětřesení, mělo sílu 8,2 stupně a bylo nejsilnějším v zemi za sto let. Od čtvrteční půlnoci zaznamenala seizmologická služba na 859 následných otřesů. Počet obětí se vyšplhal na 95.

Témata:  Mexiko hurikán počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy