Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při teroristických útocích u irácké Násiríji zemřelo nejméně 50 lidí

Islámský stát, džihádisté 17. divize
Islámský stát, džihádisté 17. divize
Foto: Reprofoto YouTube

Bagdád - Dva teroristické útoky u města Násiríja v jižním Iráku si vyžádala nejméně 50 mrtvých a téměř 90 zraněných. Mezi oběťmi jsou podle agentury AFP Iráčané a Íránci. K atentátům se přihlásil Islámský stát (IS).

"Útoky si zatím vyžádaly 50 mrtvých a 87 zraněných," řekl AFP náměstek ministra zdravotnictví pro provincii Zikár Abdal Husajn Džabrí. Řada zraněných je ve velmi vážném stavu.

První útok se podle zdravotních služeb v provincii Zikár stal v restauraci na okraji Násiríje, asi 300 kilometrů jižně od Bagdádu. Agentura Reuters s odvoláním na místní policejní zdroje uvedla, že v restauraci se odpálil sebevražedný atentátník a následně na hosty začali střílet asi tři nebo čtyři ozbrojenci.

Druhý útok se stal krátce nato u kontrolního stanoviště nedaleko Nasiríje. Na místě byla podle iráckého ministerstva vnitra odpálena nálož v autě.

Témata:  Irák teroristické útoky v Iráku Islámský stát

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 10:02

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě UNRWA

Izrael kritizuje zprávu o neutralitě Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA). Ta přišla v pondělí s informacemi, že Tel Aviv nikdy nevyjádřil obavy ze zaměstnanců UNRWA, jejichž seznam dostává každoročně od roku 2011.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy