Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Chovanec v USA jednal o bezpečnostní spolupráci. Krajanům přivezl dárek

Milan Chovanec /ČSSD/
Milan Chovanec /ČSSD/
Foto: Reprofoto ČT

Washington - Čeští krajané v Texasu zasažení hurikánem Harvey dostali od ČR dar ve výši pěti milionů koru. V rámci návštěvy Spojených států jim ho předal ministr vnitra Milan Chovanec. Ve Washingtonu pak jednal o boji s terorismem.

"Rychlou pomoc krajanům, kteří při přírodní katastrofě přišli o domovy, považujeme za samozřejmý projev solidarity s lidmi, kteří na nás nezapomněli a my jsme nezapomněli na ně," citoval Chovance jeho úřad. Česká komunita v Texasu zorganizovala sbírky na pomoc Česku při povodních v letech 2002 či 2013.

Ve Washingtonu se Chovanec sešel s náměstkem ministra vnitřní bezpečnosti Jamesem Nealonem. Tématem rozhovorů byla ochrana hranic i zabezpečení počítačových systémů úřadů před možností kybernetických útoků.

Český ministr se dále sešel se zástupci amerických tajných služeb. "Naše spolupráce je na skvělé úrovni. Intenzivní výměnu informací budeme posilovat," napsal Chovanec na twitteru.

Témata:  Milan Chovanec Češi USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy