reklama

"Nevíme ještě přesně, jaké je pozadí (útoku), ale jsme v myšlenkách se zraněnými, kteří tam byli, jsme v myšlenkách s britským obyvatelstvem," uvedla Merkelová. "Je to výzva, před kterou stojíme všichni. Viděli jsme to naposledy v Barceloně při těch hrozných útocích, dnes zřejmě v Londýně," poznamenala.

Francouzský premiér Philippe připomněl i dnešní útok na francouzského vojáka. "Obě události ukazují, jak moc společně ve Francii, v Británii i v Německu čelíme velkému nebezpečí. Musíme jak na národní úrovni, tak všichni dohromady najít odpovědi, které budou právní povahy a které se budou týkat i koordinace našich tajných služeb," řekl.

"Další útok v Londýně od ztraceného teroristy. Tohle jsou nemocní a dementní lidé, kteří byli v hledáčku Scotland Yardu. Musí být proaktivní!" napsal americký prezident Donald Trump na adresu londýnské policie.

Není ale jasné, o co své tvrzení Trump opírá. Světová média nepřinesla dosud o pachateli či pachatelích útoku žádné zprávy. Britská policie pouze oznámila, že případ vyšetřuje jako teroristický čin.