Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámskou školu zapálila skupina chlapců, spolužáci se jim prý posmívali. Zemřelo 23 osob

Malajsie
Malajsie
Foto: Pixabay

Kuala Lumpur - Kvůli čtvrtečnímu požáru v islámské náboženské škole v Kuala Lumpuru bylo zatčeno sedm chlapců. Jsou podezřelí ze žhářství. Při neštěstí zemřelo 23 osob.

Náboženská škola, v níž žáci studují a učí se nazpaměť korán, neměla osvědčení o požární bezpečnosti. Podle médií je v Malajsii podobných islámských škol registrováno více než 500, mnohé další zřejmě ani registrovány nejsou.

Oheň ve čtvrtek vypukl poblíž jediného východu ze společné ložnice. Při požáru tam žáci zůstali uvězněni, protože na oknech jsou mříže.

Chlapci ve věku od jedenácti od 18 let byli zatčeni na základě záběrů z bezpečnostních kamer. Školu podpálili údajně proto, že si z nich spolužáci dělali legraci. 

Šest ze zatčených mělo pozitivní testy na přítomnost drog, uvedl policejní ředitel. Dva mladíci měli problémy se zákonem už dříve - jeden kvůli krádeži vozidla, druhý kvůli výtržnostem. Policejní šéf neuvedl, kvůli čemu a jak si z chlapců spolužáci dělali legraci.

Témata:  Malajsie žhářství požáry

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy

Vláda Petra Fialy ve Sněmovně

Vláda rozhodla o pokračování podpory firmám, které exportují na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.