Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na útoku v londýnském metru se mohlo podílet více lidí, myslí si policie

Londýn
Londýn
Foto: Pixabay

Londýn - Do pátečního útoku v londýnském metru mohlo být zapojeno více osob. Podle médií to dnes večer řekl představitel protiteroristického útvaru policie Neil Basu.

Útok, ke kterému se přihlásil Islámský stát, byl spáchán v pátek ráno ve vlaku metra ve stanici Parsons Green, kde částečně explodovala podomácku vyrobená nálož a zranila 29 lidí. "Pokračujeme v několika vyšetřovacích verzích, a to velkým tempem," prohlásil Basu. "Naší prioritou je... identifikovat a lokalizovat jiné možné podezřelé osoby," dodal.

Policie dnes v Doveru zadržela osmnáctiletého mladíka, který je v případu osobou podezřelou z teroristického činu. Basu k tomu řekl, mladík byl zadržen ráno v části přístavu, ze které se odplouvá. Dodal, že při zásahu byl přístav částečně evakuován a že policisté při prohledávání prostoru našli blíže neurčené věci.

V rámci opatření souvisejících s nejvyšším stupněm ohrožení terorismem požádala policie o pomoc při zajišťování bezpečnosti nejen v hlavním městě armádu. Po celé zemi má být za tímto účelem rozmístěno asi 1000 vojáků.

Témata:  výbuch v londýnském metru Velká Británie Londýn terorismus

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.