reklama

Manželce amerického prezidenta se nelíbilo, že u jejího portrétu byl na obřím plakátu slogan "Jen si představte, jak daleko se můžete dostat s troškou angličtiny". Napsala to agentura AP.

Billboardy umístěné podél frekventovaných silnic v Záhřebu měly lákat zájemce o studium angličtiny. Chorvatská jazyková škola využila proslulost rodačky ze sousedního Slovinska, jejíž výrazný akcent a jednoduché vyjadřování se již stalo terčem nejednoho vtipu na sociálních sítích.

Právnička Trumpové pohrozila škole soudním sporem, načež její vedení billboardy stáhlo. "Jsem spokojená s faktem, že škola přiznala porušení zákona a je připravena odtranit billboardy a (facebookové) reklamy," uvedla advokátka Nataša Pircová Musarová s tím, že tým Trumpové zvažuje možné další právní kroky.

Škola se prý manželce prezidenta omluvila, text omluvy ale musí podle právničky vyjít v chorvatských a slovinských tiskových agenturách. "Je nám velmi líto, že billboardy byly chybně vnímány jako snaha o zesměšnění americké první dámy," uvedl mluvčí školy.