Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie zatkla 120 aktivistů v areálu německé elektrárny

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: INT

Proschim (Německo) - Německá policie zatkla 120 aktivistů, kteří se v sobotu během demonstrace proti používání hnědého uhlí dostali v areálu elektrárny Schwarze Pumpe do násilných potyček.

Oznámily to dnes tamní úřady. Policie se v sobotu střetla s asi třemi stovkami aktivistů. Dva demonstranti utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice, informovala agentura AFP.

Aktivisté již v pátek obsadili blízký hnědouhelný důl Welzow-Jih. Elektrárnu i důl provozuje švédská společnost Vattenfall, v dubnu se však na jejich převzetí dohodl český Energetický a průmyslový holding (EPH).

Demonstranti v rámci víkendového protestu rovněž zablokovali dodávky uhlí do elektrárny Schwarze Pumpe, což vedlo k výraznému omezení jejího provozu. Dnes odpoledne ohlásili organizátoři ukončení blokády, které se podle nich zúčastnilo kolem 3500 lidí.

Témata:  Německo policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy