Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Útoky kyselinou se šíří, hlásí je už i Německo

Německá vlajka
Německá vlajka
Foto: Pixabay

Berlín - Útoky kyselinou na nevinné civilisty nejsou jen výsadou Velké Británie a Francie. V hojném počtu se odehrávají také v Německu a ačkoliv se o nich vždy nepíše, nezřídka bývají závažnějšího charakteru. Poslední takový se odehrál včera ráno.

Několik lidí utrpělo lehčí zranění poté, co neznámý pachatel hodili dvě láhve se zapáchající tekutinou do okna nového fitness centra ve městě Tauberbischofsheim.

Podle německých médií se mělo jednat o kyselinu máselnou. Ta je sice relativně slabá a podobná například kyselině octové, přesto dokáže v uzavřených místnostech napáchat určité škody na zdraví. 

K incidentu podle deníků Bild a Stuttgarter Nachrichten došlo dnes k ránu a útokem bylo zasaženo sedm lidí, kteří si stěžovali na podráždění dýchacích cest. Na místo byli povoláni hasiči, kteří látku analyzovali a celý prostor vyvětrali.

Útoky kyselinou ale nejsou ani v Německu výjimečnou záležitostí. Od začátku roku se jich odehrálo hned několik, přičemž nejvíce se jich děje v Berlíně.

Například v únoru ve čtvrti Friedrichshain ve východní části města ženu potřísnil kyselinou projíždějící cyklista.

Na kole jel také útočník, který v lednu napadl a kyselinou poranil rovněž 27letou ženu v sousední čtvrti Prenzlauer Berg. Už v prosinci neznámý cyklista kyselinou zaútočil v dalších částech Berlína celkem na tři ženy.

Přinejmenším v jednom případě použil kyselinu sírovou, která se používá jako náplň do autobaterií. Nejméně v jednom případě pachatel žíravinu vystříkl z vodní pistole.

Témata:  Německo terorismus

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy