Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islamisté u Dajr az-Zauru zabili ruského generála

Islámský stát (ISIS)
Islámský stát (ISIS)
Foto: Wikimedia Commons

Moskva - Při bojích v blízkosti východosyrského města Dajr az-Zaur přišel o život ruský generálporučík Valerij Asapov. Zabil ho Islámský stát.

Osudným se mu stál dělostřelecký granát odpálený příslušníky teroristické organizace Islámský stát (IS). S odkazem na dnešní sdělení ruského ministerstva obrany o tom informovala agentura TASS.

Začátkem měsíce zahynuli na východě Sýrie při ostřelování ruského konvoje radikály z IS dva ruští vojáci. Podle oficiálních údajů zahynulo v bojích v Sýrii už více než 30 ruských vojáků. Podle médií však mohou být skutečné ztráty na straně občanů Ruska ještě vyšší, zvláště v řadách žoldnéřů.

Rusko vládě prezidenta Bašára Asada poskytuje od roku 2015 významnou vojenskou podporu, která postupně změnila poměr sil na syrském bojišti. Ruské síly v současné chvíli pomáhají syrské armádě v bojích proti IS ve městě Dajr az-Zaur, které leží ve stejnojmenné provincii.

Témata:  Islámský stát Ruská armáda ruské angažmá v Sýrii

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy