Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Český turista pobavil celý Dubrovník. V dešti si "zaplaval" přímo v ulicích města

Chorvatská vlajka
Chorvatská vlajka
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Dubrovník – Turista z České republiky se rozhodl, že si nenechá dovolenou v Chorvatsku zkazit vytrvalým deštěm. Využil proto vodu, která zaplavila uličky malebného Dubrovníku, svlékl se do spodního prádla a „zaplaval si".

Místní Chorvaty český turista a jeho nápad pobavil, mnozí jeho koupání s úsměvem přihlíželi a někteří si ho dokonce začali natáčet. Informoval o tom dnes zpravodajský server The Dubrovnik Times.

Za jeho výkon se mu dostalo hlasitého potlesku přihlížejících, kteří jej na Stradunu, hlavní ulici historického starého města sledovali. Muž nakonec běžel vodou kolem Rolandova sloupu.

Chorvaté jsou na deštivé podzimy, které střídají horká léta, zvyklí. Dnes však Dubrovník zachvátil opravdu vydatný déšť a na každý metr čtvereční během jedné hodiny spadlo až 70 litrů vody. Ze schodů se rázem staly vodopády a provoz se zcela zastavil.

Témata:  Češi Chorvatsko déšť

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy