reklama

Údajně se mělo jednat o domluvený sňatek, přičemž zájemce již předem zaplatil 4 tisíce eur. Muži si obchod domluvili před čtyřmi lety a ve smlouvě stálo i to, že dívka bude mít stejnou fyzickou podobu jako ve 13 letech, zůstane pannou a naučí se všechny práce v domácnosti.

Otec přísně kontroloval všechny pohyby a aktivity své dcery a držel ji zavřenou v rodinném sklepě. K dispozici neměla žádné peníze ani sim kartu, její telefon podléhal kontrolám. Ven směla vycházet jen příležitostně a jedině za doprovodu jiného mužského rodinného příslušníka.

Dívka, jejíž jméno nebylo uvedeno, však směla hrát na telefonu jednu offline hru. Pomocí veřejných wifi signálů se jí podařilo poslat zprávy s prosbou o pomoc na herní chat, kde si žádosti všiml jiný uživatel. Ten také zalarmoval policii, která sice věděla jméno poškozené, ale její lokalitu se podařilo zjistit až po více než roce.

Policie uvedla, že muž se choval, jako kdyby dcera byla jeho majetkem a mohl si s ní dělat, co chce. Děvětačtyřiceti letý muž srbského původu byl zatčen a policie zahájila pátrání po francouzském kupci i vyšetřování o tom, kdo všechno z rodiny byl do nelegálního obchodu a moderního otrokářství zapleten.