Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Moskva odmítla odpovědnost za desítky mrtvých Syřanů v Idlibu

Ruské bojové letectvo v Sýrii
Ruské bojové letectvo v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek - Organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR) v pondělí oznámila, že při ruských náletech v syrské provincii Idlib zemřelo nejméně 27 civilistů, mezi nimiž byla desítka dětí. Moskva odpovědnost odmítla.

Podle SOHR bylo v Idlibu také uneseno šest civilistů a mezi nimi jedna žena a dítě. Za útoky na civilisty v pondělí Rusko kritizoval turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Prohlásil, že Turecko bude o této věci jednat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem při jeho čtvrteční návštěvě Ankary.

Mluvčí ministerstva obrany Igor Konašenkov dnes sdělil, že ruské ani syrské letectvo nebombardovalo oblasti obydlené civilisty. SOHR podle něj stojí na straně islámských radikálů.

"Po ověření s pomocí bezpilotních letadel a dalších kanálů jsme zjistili, že ruská letadla zasáhla v provincii Idlib deset cílů. Byly to vojenské základny, sklady munice, obrněné vozy, raketové systémy a dílny, v nichž radikálové upravují své automobily. Jsou vzdáleny od obydlených oblastí," tvrdil Konašenkov.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Sýrie Rusko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy