Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin chce dosáhnout diplomatického trumfu, v zákulisí hledá politické řešení kolem KLDR

Vladimír Putin
Vladimír Putin
Foto: kremlin.ru

Moskva - Rusko se v zákulisí snaží nalézt politické řešení krize kolem Severní Koreje. Silový postup, který zvolily Spojené státy, podle Moskvy vede do slepé uličky.

Krize kolem KLDR nemá vojenské řešení, potvrdil diplomat Michail Uljanov dosavadní přístup Moskvy, který se Rusko snaží prosadit na půdě Rady bezpečnosti OSN.

Rusko se připojilo k sankcím, které RB OSN schválila po šestém severokorejském jaderném testu, jakékoli pokusy řešit problém silou ale opakovaně odmítá.

Vojenský konflikt na Korejském poloostrově by měl katastrofální následky, řekl novinářům Uljanov. O zákulisním jednání Moskvy neprozradil žádné podrobnosti. "Toto úsilí pokračuje, z pochopitelných příčin je neveřejné. Snažíme se aspoň o to, abychom situaci vyvedli do přijatelné polohy," konstatoval.

Témata:  Rusko Severní Korea EuroZprávy.cz Vladimír Putin

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 21:53

Hamás kritizuje americkou pomoc Izraeli, prý porušuje právo

Palestinské teroristické hnutí Hamás odsoudilo novou americkou vojenskou pomoc Izraeli, kterou v sobotu schválila Sněmovna reprezentantů. Uvolněné prostředky mají jít zejména na posílení izraelské protivzdušné obrany, která v dubnu čelila také íránskému útoku. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy