Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Itálii se opět zasahuje proti mafii, mezi zatčenými je i člen Berlusconiho strany

Silvio Berlusconi, italský expremiér
Silvio Berlusconi, italský expremiér
Foto: Daily Telegraph

Milán - Při dnešním zátahu proti mafiánské organizaci 'Ndrangheta bylo zadrženo 21 osob. Je mezi nimi i Edoardo Mazza, starosta města Seregno a člen strany Forza Italia expremiéra Silvia Berlusconiho. Informovala o tom agentura ANSA.

Podle červnové zprávy italské justice 'Ndrangheta je přítomna ve všech klíčových sektorech italského politického i ekonomického života, včetně státní správy. Nevydělává už jen v klasických mafiánských činnostech, jako je obchod s drogami či vydírání, ale čerpá i veřejné finance, včetně peněz z Evropské unie.

Edoardo Mazza je podezřelý z toho, že pomohl k zakázce podnikateli spojenému s mafií výměnou za zajištění volebních hlasů.

'Ndrangheta, která se zrodila v 19. století v jihoitalské Kalábrii, působí v současnosti po celé Itálii i Evropě a v Severní i Jižní Americe, kde má silné vazby na obchodníky s drogami. V obchodu s kokainem si 'Ndrangheta udržuje "absolutní prvenství v Evropě", uvádějí italské úřady.

Témata:  mafie Itálie Silvio Berlusconi

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy